Luis Vuitton

Luis Vuitton og Historien

Luis Vuitton er et fransk moteselskap, de selger også møbler. Merket Luis Vuitton er fra Paris, i Frankrike. Det ble stiftet i 1854 av Luis Vuitton. Så som man sikkert vet er dette også et veldig kjent merke. De selger derimot ikke bare klær. De er mer kjent for sine vesker og andre lær produkter. Som sagt ble det stiftet i 1854. Det vil si at det har eksistert i 164 år. Over den tiden har de rukket å få en verdi på 9,9 milliarder dollar i 2017. De har over 460 butikker i 50 land.

Luis Vuitton er som sagt et veldig kjent merke. De har en butikk i Oslo, og det er mange som drar innom butikken over hele landet. Deres lær-produkter er solgt over hele verden og det er et utrolig ettertraktet merke. Det er mange kvinner som ønsker seg Luis Vuitton vesker. Det ikke så mange vet er at under andre verdenskrig var faktisk Luis Vuitton på nazistenes side. Dette er noe de har prøvd å glemme siden slutten av krigen. Grunnen til dette er fordi at det var før Luis Vuitton ble et selskap. Da var det bare et familieselskap. Luis Vuitton jobber med å finne igjen piratkopierte kopier. Hvert år beslaglegger de rundt 10 000 kopier av selskapets produkter. De fleste kopiene er produsert i Asia, og de jobber sammen med tollselskap for å prøve å få slutt på forfalskningene. Det ble beslaglagt rundt 2000 kopier i 2017. Det er derimot langt ifra det som mest sannsynlig er totale antallet av forfalskninger som kommer gjennom tollen.

Luis Vuitton selger kun sine vesker og andre varer i sine egne butikker. Produksjonen deres er håndverkbasert og ingenting er automatisk produksjon. På 1980-tallet begynte de produksjonen av andre varer som sko, smykker, klokker og klær. Luis Vuitton er et utrolig suksessfullt selskap og nå i mars 2018 ble Virgil Abloh utnevnt som artistisk direktør for menns klær. Han er den første Afro-Amerikaner som artistisk direktør. Han er en av få afro-amerikanere som er designere/direktører innenfor et stort europeisk mote selskap. Debuten hans ble holdt på Paris 2018 mote uke.

Det viktigste man trenger å vite om Luis Vuitton er at de er et motemerke fra Paris som selger vesker, sko og andre produkter. De jobber også for å få slutt på at andre selskap piratkopierer deres produkter. De jobber sammen med tollvesenet men har fortsatt ikke klart å få helt slutt på det.