Merkeklær

Hva gjør Merkeklær til Merkeklær

Merkeklær er blitt veldig mye status, man ser det hos ung norsk ungdom idag. Alle vil ha Gucci, Luis Vuitton, Supreme og grunnen til det er fordi at det gir status. Dagens ungdom er nemlig veldig opptatt av å ha de kuleste, dyreste klærne. Man får status hvis man bruker merkeklær fordi det er ofte dyre klær, og da blir man ikke sett på som fattig, som er veldig negativt blant dagens unge. Man blir på en måte mindreverdig hvis man ikke har de nyeste og kuleste skoene eller klærne. Og siden det ikke er alle familier som har like god råd som andre, kan barna føle seg utenfor, presset til å kjøpe dyre klær. Noen barn blir til og med mobbet fordi de ikke har kule nok klær.

Status har blitt alt for viktig for norsk ungdom. Man ser det også på instagram, hvor de legger ut fine bilder fra når de var på ferie. Legger ut bilde av kjæresten sin og skriver om hvor bra de har det sammen. Legger ut selfies hvor de ser utrolig fine ut. Tar bilder av nye klær de har fått og legger de ut. Alt dette bygger på et press som kan bli veldig mye å takle for familier som ikke har like mye penger som andre. Barna kan bli mobbet på skolen fordi de bruker klær fra fretex, eller fordi de har arvet gamle slitte klær fra eldre søsken som ikke er i “mote” lenger. Mange av barna begynner da å ønske seg dyrere klær til bursdager og til jul, fordi de ikke vil bli mobbet av de andre barna som har mye “kulere” klær.

Det som gjør at merkeklær er blitt så populært er ikke godt å si. Men det har mest sannsynlig noe å gjøre med at det er dyre klær og man kan da bygge opp egen status fordi de går med dyre klær. Noen liker klærne og har foreldre som betaler for alt de vil ha og kan dermed få så dyre klær de bare vil. Andre synes kanskje at dyrere klær ser bedre ut enn vanlige klær. De syns det er høyere kvalitet, varer lengre, ser bedre ut og er mer komfortable å ha på seg. Det er som sagt ikke så lett å si, men det som er sikkert i hvert fall er at det er blitt veldig populært å ha dyre klær. Som nevnt i stad er Supreme et av de populære merkene. Merket kommer fra USA og kan koste opp til 70.000kr. Gjennomsnittlig pris på Supreme er rundt 5000kr. Dette er da et veldig dyrt merke. Dette er kanskje grunnen til at så mange unge idag kjøper merket. Man får med en gang en status når man bruker dyre klær.

Det er ikke så mange som har råd til disse klærne så det er mange som kjøper såkalte fake klær. Dette betyr da at det er noen andre enn den originale selgeren som har laget dem. Finner noen ut at man har fake klær kan man faktisk bli mobbet for å ikke ha ekte merke.